torstai 8. marraskuuta 2012

Manchester vs Helsinki

Heippa hei!

"Aiju mitä sä oikein kuvaat??"
Itsenäisen työskentelyn viikolla (42) päätin ottaa ja lähteä kohti Manchesterin ihmeellistä kaupunkia ystäväni Hannan luokse, joka on siellä H-Pan nimisessä järjestössä harjoittelussa. Matka sujui hyvin, olin hieman hämilläni siitä tarramöhkäleestä, joka laitetaan laukkuihin! En oikein hahmota tuollaisia tarrasysteemejä vaikka kuinka yritän, toisaalta olen huono geometriassa joten näillä kahdella asialla saattaa olla jotain yhteistä? Hämmentävä puoli tässä taas on se, että olen hyvä suunnistamaan, ja voitte lopettaa sen typerän virnuilun siellä nyt! Mä nimittäin oikeasti olen hyvä suunnistamaan.

Manchesterissa olin perjantai aamulla jonkin verran jälkeen yhdeksän. Sää oli hyvä ja meikä mielissään. Mikään ei ollut kadonnut, olin elossa, ei ollut nälkä vaan tyytyäisen pullero olo, tämän kaiken huipuksi Hanna oli mua vastassa, jee!
Manchesterin lentoasemalta hiihdeltiin iloisina junaan ja sieltä Cheddariin! Hanna siis asuu kolmen kämppiksen, Antin, Patricin ja Davidin kanssa Cheddar streetillä, kuinka huikeeta?! Oon nauranut tolle nimelle ensimmäisestä hetkestä kun Hanna oli ottanut siitä kuvan, harmi ettei siellä asuttu oikeasti missään juustossa vaan talon murjussa. Hannan huone oli ihana, tilava ja lämmin, ainakin osaksi aikaa lämmin, nimittäin kaasupullo oli rikki, buu (se korjattiin samana iltana kun lähdin, kiitti heii..). Kämppä oli kuitenkin kiva, ilmanlämmitin tosi jees ja Hannan huone itsessään soma!

Heitimme tavarat huoneeseen ja päätimme lähteä valumaan kohti keskustaa. Olin aikaisemmin jo katsellut, että missä paikoissa olisi kiva käydä ja Hannalla oli myös omat mielipiteensä, että missä kannattaa visiteerata. Suht ensimmäinen paikka oli Afflecks, joka oli monikerroksinen hökkeli, mikä laajentui sisään mentäessä. Paikka oli tosi mielenkiintoinen ja suosittelen sitä niille, jotka haluavat löytää jotain "massasta"poikkeavaa vaatetta/tavaraa. Siellä oli myös herkuja, nimittäin leipomoputiikki: KLIKKLIK <--- ja maailman söpöimpiä leivoksia. Meikä odotteli koko loman, että pääsee haukkamaan palan alla esiintyvästä söpöliinistä!
"Syö minut!"

Sotamuseo, oo oo, se oli siisti!
Miksei Suomessa ole noin hienoja seiniä?
Yksi ehkä hauskimmista ja kuraisimmista kokemuksista oli puistossa nimeltä: Debdale. Meidän piti tehdä Hannan ja Antin kanssa mukava päiväkävely, mutta...
Aluksi näytti kivalta ja kauniilta....
"Jos sä menet tosta ja sitten.."
 Saimme veisteltyä tästä huumoria kuten "Tunsin miten luonto veti minua puoleensa" tai "Oli tosi mukavaa tutustua paikalliseen kasvustoon" t. piikkipylly
Palkkioksi näimme kuitenkin:

Lisää kuvia ja selostuksia Hannan blogin puolella: KLIKKLIK

Loppu viikon vietinkin sitten Helsingissä enemmän tai vähemmän oleillen. Anteeksi niille, joita en ehtinyt näkemään tai edes ilmoittanut tulostani. Elän tällä hetkellä sen verran hektistä aikaa, että olen paljon mieluummin omassa seurassa kun hengailisin tyhjäpäänä enkä voisi olla aidosti mukana tilanteessa. : ) Keskiviikkona kävin töissä jatkamassa opintovapaata, oli huippua nähdä kamuja sieltä ja lörpöttelinkin monen kanssa. Illalla Jenna tuli kylään ja tehtiin hyvää ruokaa.

Miksi mulla on kiire? No ensinnäkin, olin mukana projektissa: nenäpäivä ja myös Yle Keski-Suomen facebook-sivuilta näätte vähän meininkiä.  Hmm, kohta lisään vähän maalauksia huuto.netiin myytäväksi, ostakaa pois yhteisöllinen taiteemme! :) KLIKKLIK
Toinen asia on ihan se, että meillä on tosi paljon koulua, buubuu tai no koulutehtäviä! Tykkään toki, en vaan ole koskaan ollut essee-ihmisiä. Ja monet muutkin tehtävät turhauttavat, koska en todennäköisesti tule käyttämään niitä tietoja missään.

Vielä lopuksi vastaan haasteeseen, jonka sain Saidalta ja sitten sanon heippa! Laitan teille ensi viikolla vähän kuvia, kun löydän piuhan jostain!

Sitten puolestaan ne kysymykset seuraaville olioille:

1. Minkä muun maan kulttuuri sinua kiinnostaa eniten? Miksi?
Kulttuuri, no opiskelen kulttuurituottajaksi joten onko puolueellista sanoa vain yksi maa? Tykkään hirvittävästi monista maista ja olen kiinnostunut kaikesta. Ehkä eniten kuitenkin meikää viehättää Britit ja Kiina!? Oon aina ajatellut Kiinan olevan tosi mielenkiintoinen, niillä on niin pitkä historia!
 
2. Onko mielestäsi Rap musiikkia ? Perustele vastauksesi.
 
Mun mielestä joo, on musiikkia. Musiikkia ei voi määritellä tiettyyn laatikkoon, se elää ja on ihmisten ulottuvilla, mutta samalla ulottumattomissa. Ei kukaan voi määritellä musiikin "minuutta".
 
3. Onko sinulla salaisuutta jota kukaan ei oikeasti tiedä ?
 
Ei ole. : )
 
4. Jos voisit muuttaa menneessäsi jotakin, muuttaisitko ?
 
Varmasti kaikki tykkäävät jossitella, mutta olisinko tässä ja nyt, olisinko just tämmöinen jos niitä asioita ei mun menneessä olisi tapahtunut, kuin ne on tähän asti menneet. En muuttaisi. 
 
5. Minkä artistin konserttiin haluaisit päästä ?
 
Haluaisin Andrew Lloyd Webberin johonkin semmoiseen konserttiin jossa se fiilistelisi soittaen kaikki tekemänsä musikaalihitit läpi, hahahaa!
 
6. Kuka on paras smurffeista ?
 
Samaistun ehkä eniten Laiskaan ja Nörttiin, mutta ehkä mun pointsit menee enemmän Nörden puolelle.
 
7. Oletko koira vai kissa ihminen ?
 
Oon kalaihminen
 
8. Jos saisit itsellesi haltuun ihan minkä vain taidon maailmassa, minkä haluaisit ?
 
Öö, haluaisin osata soittaa viulua!! ja säkkipilliä!!
 
9. Olisitko mielummin lintu vai kala ?
 
Aika paha, jos oon kala, toinen kala voi syödä mut. Toisaalta, jos oon lintu, ihminen syö mut, voisin tietenkin olla pulu. Nojaa, olisin tosi ylväs ja siisti kala.
 
10. Jos voisit lahjoittaa miljoonan kenelle vain, paitsi perheellesi tai itsellesi, kenelle lahjoittaisit? Miksi?
 
Mää lahjoittaisin lähetystyöhön, koska ne tekkee hyvää työtä :)
 
11. Mitä mieltä olet maailmanlopusta ?
 
No mää uskon Jeesukseen, joten... En oikeastaan oo jaksanut ajatella asiaa sen pidemmälle, kun maailman on aika loppua, se loppuu eikä mulla oo sen kummempaa sanottavaa siihen :D
 
 
JEEE, mutta hei mää lähden ostelemaan vähän ruokaa, kivaa viikonloppua!
 
sydän, Aiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti