sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Varo ettei suuhusi lennä kärpästä

Otsikkoni on vaihteeksi täysin irrallaan tekstini asiasisällöstä, mutta minusta se kuulosti jotenkin sen verran hauskalta, että halusin sen nyt tähän kuitenkin laittaa.

:)
Mun elämäni on taas rullaillut eteenpäin kuin rullalauta alamäessä ilman ohjajaa. En siis tarkoita sitä, että elämäni menisi alamäkeen, päinvastoin, tarkoitan sitä, että kuinka kova vauhti siitä tulee ja kuinka holtittomasti se lauta siinä itsekseen kaahailee, eikä oikein taida itsekään tietää mihin suuntaan on menossa. Itseasiassa kun olin joskus nuorempi yritin opetella rullaluistelemaan, se päättyi siihen, että olin aina nokallani. Myöhemmin opettelin rullalautailua Jennan avustuksella, mutta eipä siinäkään nyt niin järkeä ollut... Odotan päivää, jona teen jotain muuta suurta, sekä järkevää.

Tällä kertaa päätin pohtia ihastumista, sillä olen huomannut, että monella taitaa olla "kevättä rinnassa". Katsoin myös hauskan videon, missä lapset kertovat ihastumisesta/rakastumisesta ja sekös nauratti minua enemmän kuin suuresti. Lapset ovat muutenkin oikein viihdyttäviä, mitä tuohon rehellisyyteen ja mielipiteiden antamiseen tulee.

Keskustelimme yksi päivä erään kaverini kanssa ihastumisesta ja siitä, mitä se antaa. Minun mielestäni se ei anna mitään, kaverini totesi, että jos ei uskalla ihastua, ei voi saada mitään. Pohdin tätä pitkään ja tulin siihen tulokseen, että minkä takia ehdointahdoin ihmiset haluavat olla niin itsetuhoisia, että testaavat nyt muuten vaan ihastumista. "Oi se on sen arvoista". Onko?

1. Keskiajalla ihastuminen luokiteltiin sairaudeksi, hoitomenetelmät mm. yrtit ja lemmenluritukset. Suuret esi-isämme siis tiesivät mihin tämä vinhahtaminen saattaa johtaa...
--> kahjoihin joikuihin ikkunoiden alla, kappas kun maiden välillä käytiin aina sotia
--> sotiin, kuka jaksaa kuunnella jatkuvaa renkutusta, varsinkin jos on katkera vanhapiika tai peräkammarin poika
---> epämääräiseen käytökseen, jolloin rehut lentelevät ja kynttilät sytyttävät talot palamaan kun ollaan yritetty romantisoida.

2. Aineet päässäsi heittelehtivät, kemiaa?

3. Suurinosa avioliitoista ja parisuhteista päättyy eroon, nykyaikana on helppoa vaihtaa kumppania ja mikäs siinä jos 1888777000 kumppania ei riitä, on varaa turvautua internetinkin ihmeelliseen maailmaan ja suunnata uusille vesille.

4. Olen monesti kuullut miten kurjasti vanhemmat parit puhuvat toisilleen kun heidän ulkonäkönsä on muuttunut. Valitettavasti ihmisen aineenvaihdunta hidastuu 30 ikävuoden lähestyessä ja mentyä ohitse. Jos et siis pidä fiksusti kiinni liikunnasta ja ruokavaliostasi, sinusta tulee läski. Koska olet kuitenkin syntynyt "pullamössösukupolven" kanssa samaan aikaan, sinusta luultavasti tulee kolmileukainen läskimonsteri, jota pitää pyöritellä paikasta toiseen.
 
5. Ihastumisesta on tehty ydinfysiikkaa ja luultavasti aarteen löytäminen miljoonan ansan keskeltä on helpompaa kuin kertoa, että pitää jostakin, jos on epävarma sen toisen tunteista. 

Tässä mielestäni hyviä syitä jo tarpeeeksi, mutta päätin nostaa esille vielä usein kysytyt kysymykset, jotka sopivat erityisesti itseensä kyllästyneiden henkilöiden lukulistalle. Joten tässä teille:

1. Olen 574 jalkaa pitkä ja painan 40 norsun verran. Omistan viisi silmää, oranssit hiukset ja minulle tulee jokainen kevät tuhat pisamaa, olen myös 6-vuotta vanha. Olen ihastunut kaveriini, mitä teen? PS. olenko liian lihava? - Armendaali

Ihanaa, että olet löytänyt itsellesi jonkun ihastuksen kohteen! Vaikutat ihanalta ja suloiselta tytöltä, jolla on varmasti paljon annettavaa elämälle. Oletko puhunut ihastuksesi kanssa asiasta, jos et, kysy häneltä, minkälaisia tunteita hänellä on sinua kohtaan? Olet vielä hyvin nuori ja aika lihava, joten älä masennu, jos vastaus on kieltävä. Pää rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

2. Ihastukseni ihastui ystävääni, joka ihastui myös häneen. Sydämeni on murskana, mitä teen?!?!

Ikävä kuulla, että näin kävi! Välillä kemiat eivät vain kohtaa. Mitä rikkinäiseen sydämeen tulee, apteekista saa kipulääkettä ja laastaria. Jos haluat ryhtyä kettumaiseksi, olen kuullut, että joistakin kaupoista löytyy "lemmenjuomaa", voit testata sitä vaikka aluksi ystävääsi ja valita hänelle kohteeksi rupisimman sammakon jonka löydät.

3. Olen ihastunut varattuun, mitä teen?

Jos joku on laittanut autonsa tiettyyn parkkipaikkaan tuskin yrität ajaa autollasi samaan ruutuun? Odota siis, että auto lähtee tai hanki uusi parkkipaikka.

Tutum
4. APUA!! Pelkää, että olen sairastunut vakavasti. Aina kun nään erään ihmisen punastun ja hermostun, myös sydämenisyke tihenee ja tuntuu kuin varpaat puutuisivat.  Tämä ei ole ollenkaan minun tapaistani, mikä minua vaivaa?

VOI EII!!!  Olet saanut erittäin vaarallisen tartunnan nimeltä lääpähdys rämähdys , joka tuntuu leviävän epidemian lailla ympäriinsä. Ilman tarkempia tutkimuksia on vaikeaa sanoa mitään, mutta suosittelisin, että varaat heti hautapaikan ja suuntaat Siperian erämaille. Jos tauti saadaan heti alkuvaiheissa hallintaan on siitä todennäköisempää selvitä. Kaikkea parasta sinulle! Ps. Kaiken varalta tässä mukana kukkalähetys hautajaisia varten

5. Ihastuin vahingossa nuorempaan... :(

Hienoa, kuolet luultavasti aiemmin, joten ei tarvitse jäädä murehtimaan kun toinen rämähtää pois elämän polulta. Ota kana kainaloosi ja eikun menoksi!

6. Miten tietää onko toinen ihastunut?

:))
Yleisesti ilmeet ja eleet kertovat paljon. Ihminen on non-verbaaliviestijä joten kannattaa kiinnittää huomiota hänen kehonsa kieleen. Punastuminen, pyörtyminen, kuolaaminen, silmiin ilmestyvät sydämet, epämääräisesti roikkuva kieli ja muut tuommoiset - ei niin normaalit - reaktiot saattavat viestiä jostain enemmästä. Samaiset reaktiot saattavat muistuttaa myös sairaskohtausta eli tarkista aina hengittääkö toinen, jos hän esimerkiksi pyörtyy sinut nähdessään (muista myös käydä suihkussa, koska joskus se johtuu myös siitä, että saatat kilpailla haisunäätien kanssa vuoden hajuhaittapokaalista). 

7. Olen jo 11-vuotta enkä ole ikinä seurustellut taikka pusannut ketään. Onko tämä normaalia, tulenko aina olemaan yksin?

Mikä tilanne! Täytyy nyt kyllä sanoa, että kun olet jo NOIN vanha sinun täytynee unohtaa tuollaiset parisuhdekuviot ja vaikka liittyä luostariin. Luultavasti iäisyyskin on ajallisesti liian lyhyt kertomaan kuinka pitkään tulet olemaan yksin. Ps. Hieman epänormaalia, lähes kaikki kun ovat jo noin 8-vuotiaina naimisissa.

8. Nolasin itseni ihastukseni edessä, mitä voin tehdä?

Lähteä maanpakoon, vaihtaa nimen ja käydä plastiikkakirurgilla muuttamassa ulkonäköäsi. Ehdoton myös uusittua hiustyyliä.

9. Miten edetä ihastuksen suhteen? 

Riippuu missä pisteessä olette? Jos olette rullaportaissa ja sinä olet siellä alhaalla, voit hypähtää sievästi/maskuliinisesti rullaportaan päälle ja rullailla ylös ihastuksesi luokse. 

10. Miten kerron ihastukselleni, että olen ihastunut häneen?

:D
Hmm.. Vaikeaa, todella mielettömän hankala kysymys, koska yleensä kukaan ei kerro toiselle mitään. Ehdotan, että avaat vaikka aluksi suusi ja muodostat lauseen "Hei tuota, mää oon ihastunut suhun". Saat vapaasti muokata lausetta omaan suuhusi sopivaksi, älä kuitenkaan änkytä tai sopertele, pyörtyminen on sallittu jos haluat paeta ei tyylikkäästi tilanteesta ja tehdä ainakin jonkinlaisen vaikutuksen.

Tiedän, että neuvoni olivat hyviä ja varmasti pääsette näillä pitkälle. Vastaan mielelläni kysymyksiin, jotka painavat mieltänne. Vastausteni laatu saattaa olla tosin hyvin kapeahko. Voin myös kertoa, että tekstini on kirjoitettu pilkkeen loistaessa silmäkulmastani ja naurun raiatessa huoneessani.

Toivottavasti jokaisella tärppää ja onkeen tarttuu jokaisen haluama kala. Itse pidän erityisesti kultakaloista, niin jos ei ole tullut aiemmin selväksi, kala on lempieläimeni.

sydän, Aiju

ps. Söin äsken suklaamunan ja laitoin sen sivuun vähäksi aikaa. Ihmettelin minne se on kadonnut ja huomasin istuvani sen päällä. Olenko maininnut koskaan, että en ymmärrä, miksi se olen aina minä joka kohtaa nämä vastoinkäymiset?

 


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti